tirsdag den 14. juli 2009

Ny vædder

Så har vi valgt vores nye vædder. Det blev ikke til ham, som vi kiggede på i Herning, men i stedet en efterkommer efter den vædder, der fik ærespræmie i Herning og blev skuets bedste vædder i Horsens. Han er selvfølgelig fra en Maedi-3 besætning og efter to "grønne" forældre (DNA testede for scrapie), så sundhedsmæssigt er han helt i orden.

Sælgerne havde heldigvis selv valgt nogle vædderlam ud, som de troede ville blive dyrskuemateriale til næste år, og det var blandt dem vi fandt vores. Jeg er simpelthen et fjols til at vurdere om et dyr lever op til standarden eller ej. Både når det gælder hunde og får, så det er godt, når man kan få god vejledning at nogen, som har erfaring og øje for detaljerne. Da jeg stod og skulle vælge mellem 3 gode dyr, valgte jeg den, som havde den mest kompakte krop og det sødeste hoved :-) Han virkede også som om han var den roligste, men det kan have været tilfældigt.

Vi har ikke fundet på et navn til vædderen endnu, så indtil videre må han bare hedde 111, som er hans nummer. Han bliver kørt hjem til os på fredag og så må vi se om han kan enes med de andre vædderlam eller om han skal have sin egen indhegning. Han skulle jo nødigt komme til skade.

Ingen kommentarer: