fredag den 17. april 2009

Afsætning af lam

Det har vist sig at være meget nemt at komme af med vores lam i år. Indtil nu har vi kun prøvet at sælge af vores lam en enkelt gang, hvor vi solgte to vinterlam til slagteren. Ellers har vi puttet dem i vores egen fryser. Så jeg var lidt spændt på om vi ville være nødt til at sælge de 5 vædderlam til slagteren på et tidspunkt hvor kg-prisen var lav, eller om vi kunne afsætte dem til nogen andre.
Vi har ikke gjort noget særligt for at finde købere endnu, men det er gået helt af sig selv. Det ene af lammene skal vi selvfølgelig selv have i fryseren. To andre er solgt til nogle af mine kolleger, og to er solgt til nogle af vores venner. Så allerede nu er de allesammen afsat. Det tegner godt for fremtiden.
Vores nabo har endda snakket med en anden Suffolk avler som gerne vil bytte et vædderlam med os, men han har desværre ikke henvendt sig direkte til os endnu. Det var jo ellers en god måde at få en anden vædder på, hvis altså avleren laver seriøst sygdomsfrit fåreavl. Så det kan være vi bliver nødt til at finde nogle ekstra slagtelam i løbet af sommeren :-)

Det går i øvrigt rigtig godt med får og lam selvom de ikke får lov til at komme ind om natten. De får stadigvæk lidt fårefoder og hø, men græsset vokser helt vildt, så det er mere for at lette overgangen fra den ene fodertype til den anden. Der er rigeligt med græs til dem nu og lammene vokser så meget, at man nærmest kan se forskel fra den ene dag til den næste.

Ingen kommentarer: