tirsdag den 5. maj 2009

Chavez´s hvalpe

Det går godt for Chavez´s hvalpe.

Mona i Finland er nu også blevet øjenlyst og der var ingen bemærkninger.
Hun bliver udstillet jævnligt og har opnået rigtig flotte resultater på udstillinger. Hun har indtil videre fået 5 certifikater og 1 CACIB. I Finland (og Sverige) kan en hund først blive champion når den er fyldt 2 år. Så der mangler lige nogle måneder inden det sker, men med de resultater hun har fået indtil videre, så skulle det ikke bliver noget problem at få det sidste Certifikat.

Herhjemme har Gaia nu fået 2 Certifikater, så forhåbentlig går der ikke så længe inden hun bliver Dansk Champion.

Med Mona´s øjenlysning er der nu undersøgt 5 ud af de 6 hvalpe Chavez har fået i Danmark.
To af dem har fået konstateret Buhundekatarakt og tre er helt frie for øjensygdomme.
Indtil videre er der kun en enkelt af Chavez´s hvalpe, der er blevet HD-fotograferet (Pepsi med resultatet B). Nu er der planer for et par stykker mere. Forhåbentlig får de et lige så godt resultat.

Desværre har jeg ikke kontakt til nogen af de hvalpe, som Chavez har lavet i Sverige. Så dem kan jeg kun følge på SKK´s hundeweb, hvor der ikke er nogen nye oplysninger om dem. De har ikke været på udstilling og ingen af dem er undersøgt for arvelige sygdomme (endnu).
Forhåbentlig skyldes det bare, at ejerne venter til hundene er helt færdig-udvoksede.
Hvis alle 6 "svenskere" er blevet familiehunde og dermed ikke kommer til at indgå i den fremtidige buhunde-avl, så burde Chavez faktisk have lov til at lave et kuld mere inden han bliver kastreret. Selvom vi til tider er frygtelig trætte af ham, så mener jeg stadigvæk, at han kan tilføje racen nogle gode ting. Det er trods alt mere forkert opdragelse end forkerte gener vi slås med :-)

Ingen kommentarer: