torsdag den 14. maj 2009

At udstille i Norge

Jeg har nu prøvet at udstille i Norge 2 gange og det har været en fornøjelse.

For det første så kræver NKK ikke, at alle hunde skal møde op senest kl. 11, med det trafikale kaos det giver. Så der var god plads på vejene omkring udstillingsområdet og ved indgangen til udstillingsområdet. Der var slet ingen køer.


NKK laver en tidsplan som gør, at udstillerne kommer og går i løbet af dagen og dermed er der hele tiden god plads omkring ringene. Så vidt vi kunne se, så tog langt de fleste hjem ret hurtigt efter bedømmelsen af deres hund, så en typisk udstillingsdag varede ikke hele dagen, men derimod bare et par timer. Jeg er overbevist om, at DKK kunne trække flere hunde på udstilling, hvis ikke man var tvunget til at møde op kl. 11 selvom racen først skal bedømmes ved halv tre tiden.

I vores ring i søndags, startede dommeren med at bedømme 20 Norske Elghunde kl. 9. Da de var færdigbedømt, var der en hel ringside der var tom, så der var god plads til de udstillere, der skulle komme kl. 11 og derefter.

Den store udskiftning i udstillere viste sig også på parkerings-fronten. Vi kunne parkere meget tæt på indgangen til udstillingen, så vi havde ikke ret langt at gå med alle vores ting, og det var hurtigt at sætte hunden i bilen (de måtte ikke komme med ind i cafeteriet) og hente dem igen bagefter.

Selve bedømmelsen af hundene foregik som den plejer, dog med den forskel at champion hunde kom ind til sidst og ikke først som de gør det på danske udstillinger. I ringen fik vi udleveret et hav af farvede bånd og rosetter til BIR, BIM og Championer. Umiddelbart efter kunne vi gå op i informationen med vores bedømmelser og få udleveret en præmie efter eget valg. Der var en masse forskellige ting med NKK logo, som vi kunne vælge imellem. Vi kunne også vælge at få rosetter for Certifikater og CACIB, men da vi havde 2 rosetter hver på det tidspunkt, så syntes vi ikke det var nødvendigt :-) I informationen kunne man også udfylde en blanket til bestilling af Championatsdiplomer og betale kontant. Det var fint, at vi kunne få det overstået med det samme.

Store ring var inde i hallen og også her var der nogle små ændringer i forhold til danske udstillinger. For det første udvalgte dommerne 6 hunde i grupperne, så der stod 3 hunde tilbage, når gruppevinderen blev kaldt frem. Det gjorde spændingen større for udstillerne og publikum, så det var en fin ide. I BIS finalen blev alle hundene sendt ud af ringen og så blev de 4 vindere kaldt ind en ad gangen, så der var også meget mere spænding om resultatet.

En anden ide som DKK kunne lære noget af er fokuseringen på nationale racer. NKK kårer ved hver udstilling den bedste hund af de norske racer, og fremhæver dermed hvilke racer der er norske. Desværre var der kun mødt 4 racevindere op i stor ring. Vi så ellers mange sjove racer (Dunker og Drever blev udstillet i samme ring som os) i løbet af dagen, men de var åbenbart taget hjem inden finalen.
Susanne Langhoff viste Chavez frem i Bedste Norske Race.

Ingen kommentarer: