torsdag den 24. april 2008

Prøve 1 i Agility

I DcH Vejle har vi hvert år 3 konkurrencer (Prøve I, Prøve II og Klubmesterskab) kun for medlemmer af klubben.
I marts afholdt vi Prøve I i DcH programmet (lydighed) og i Rally. Agility blev udskudt pga. dårligt vejr, som gjorde agilitybanen mudret og dermed farlig at løbe på.
Nu er banen fin igen, så vi kunne endelig få afprøvet formen.
Vi har rigtig mange dygtige agilityhunde i klubben og også en masse som er tæt på at kunne komme med til konkurrencer, så udover størrelser, blev vi inddelt i 3 grupper. Nybegyndere, som skulle løbe en bane uden slalom. Begyndere og Øvede som løb samme bane, men blev præmieret hver for sig.

Anti er en mellem hund og hører til i begynderklassen, da hun har været til konkurrencer, men endnu ikke har fået en opryknings-pind. Hun var den eneste i denne klasse.
Først løb vi en agilitybane, som indeholdt nogle "fælder", hvor mange af de øvede hunde blev diskvalificerede for at tage forkerte spring. Anti sprang den sidste pind i slalom over, så vi blev nødt til at tage den igen, og så fik vi en fejl på posen, hvor jeg ikke fik givet hende ordentlig besked. Men vi kom igennem uden at blive diskvalificeret :-)
Springbanen var en bane, hvor man rigtig kunne komme til at løbe stærkt. Det var lige en bane for Anti, men også en bane, hvor hun blev så ivrig, at hun glemte at koncentrere sig. Slalom lykkedes først i 3. forsøg og jeg fik presset hende forbi et spring, fordi jeg løb i den forkert retning på det forkert tidspunkt. Til en officiel konkurrence ville vi være blevet diskvalificerede for 3 vægringer (= løbe forbi en forhindring), men til vores lokale konkurrencer tæller alt som fejl og derfor kom vi igennem banen med 3 fejl.
Nu må vi vist hellere lige få trænet slalom lidt mere inden på lørdag, hvor vi skal til konkurrence i Odder. Jeg burde vist også gå i gang med noget løbetræning, for hold op hvor var jeg forpustet bagefter. Specielt agilitybanen var ved at tage livet af mig :-)

Ingen kommentarer: