mandag den 15. juni 2009

Zoologisk have

Vi har de seneste 4 år haft årskort til Givskud Zoo (Løveparken). Vi bor kun 15 minutters kørsel fra parken og jeg nyder at kunne køre derud og gå tur med hundene, når jeg kommer hjem fra arbejde.
De danske Zoologiske haver har haft en aftale om at årskort giver fri adgang til alle haverne, så vi har tidligere været i Ålborg Zoo og vi er ca. en gang om året en tur i Odense Zoo (Arne elsker at kigge på pingvinerne derovre :-)). Desværre er 2009 det sidste år aftalen gælder, så hvis vi skulle nå en gratis tur i Københavns Zoo, så skulle det være i år.

Egentlig skulle vi have været på en forsinket pinsetur i går. Jeg var jo nødt til at arbejde i pinsen og nogle af de andre deltagere skulle til Jelling Festival, så vi blev enige om at udskyde turen 14 dage. Desværre er det svært at finde weekender, hvor alle 12 voksne har tid til at deltage, så da turen blev udsat endnu en gang, valgte vi at lave en aftale med min kusine om at mødes i Københavns Zoo. Vi ser ikke så meget til hinanden, så når vi nu havde planlagt at køre til Sjælland og havde fundet pasning til hundene, så skulle vi også benytte os af chancen.

Vi havde ikke de helt store forhåbninger med hensyn til dyrevelfærd i Københavns Zoo, da vi har besøgt andre zoologiske haver inde midt i store byer og de plejer at være præget af pladsproblemer. Men vi blev meget positivt overraskede. Der er lavet meget store investeringer indenfor de seneste 2-3 år, så elefanter, flodheste, næsehorn, giraffer, zebraer og flere andre dyr havde helt nye anlæg med god plads og fine muligheder for, at de kunne udvise naturlig adfærd. Det var skønt at se. Der var selvfølgelig også nogle af de gamle anlæg, men man kan jo heller ikke lave det hele om på få år. Vi var heldige at være i nærheden, da der blev fortalt om elefanter og bavianer, og det var tydeligt, at dyrepasserne gør alt hvad de kan for at give dyrene noget at lave i løbet af dagen.
Selvom vi tilbragte næsten 5 timer i parken, fik vi ikke set alle dyrene og læst alle skilte, så vi bliver nok nødt til at komme tilbage. Men det kommer til at vente til de næste anlæg er blevet lavet om, så vi igen kan nyde at se dyr, der udnytter de nye muligheder de har fået.

Ingen kommentarer: