søndag den 8. november 2009

Flere feriehunde

Vi har i løbet af 2009 haft mange forskellige hunde på besøg. I forrige uge havde vi en Dansk-Svenske Gårdhund boende i 5 dage. I den her weekend har vi besøg af en Norsk Buhund, mens hans familie er på en forlænget weekend nede i varmen.
Det sjove er at se Anti´s opførsel overfor feriegæsterne. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan hun behandler de hunde, der er på besøg. Hun er selvfølgelig god til at omgås alle hunde, så vi har aldrig problemer med slagsmål, men der er stor forskel på, hvor meget hun har med de andre hunde at gøre. Når vi har passet ældre tæver, har hun holdt sig tæt på dem og har tydeligvis nydt at vise dem de gode steder at grave huller og hvad det er vigtigt at gø af. Hun har ikke forsøgt at styre, hvor de måtte være og hvor meget kontakt de måtte have med os. Så det har været meget fredeligt for os at passe voksne tæver.
Yngre tæver bliver til gengæld holdt i meget kort snor fra Anti´s side. Vi styrer det så hun ikke er for hård ved dem, men hun lægger sig tit i vejen for tæverne, så de ikke kan komme hen til os, og knurrer voldsomt af dem, hvis de forsøger at hoppe op i sofaen eller sengen. Udenfor gør hun alt hvad hun kan for at undgå at følges med dem. Pludselig går hun helt andre steder hen på marken end hun ellers gør, bare for at de ikke skal løbe med hende. Hun leger ikke med dem, og ignorerer dem fuldstændig, hvis de forsøger at lægge op til leg.
Hanhunde kan hun godt lide at lege med, hvis de bare ikke bliver for voldsomme. De må være over det hele og hun knurrer kun af dem, hvis de kommer for tæt på et ben eller noget andet spiseligt. Ellers nyder hun bare deres selskab.

For os har det være meget interessant at passe andre menneskers hunde. Det er så tydeligt, at vi lægger vægt på nogle andre ting ved vores hunde end andre hunde-ejere. Der er selvfølgelig enkelte hunde, som vi gerne ville have beholdt (søde buhundetæver selvfølgelig :-)), men i de fleste tilfælde ånder vi lettede op, når feriehunden bliver hentet. Det er specielt hårdt for os, når vi passer hunde, der ikke er vant til at måtte være i hele huset. De har slet ikke lært at lægge sig ned og slappe af i selskab med mennesker, så de er ved at give os stress, fordi de traver rundt hele tiden. Flere af hundene har holdt os vågne om natten, fordi de ikke er vant til at sove i samme rum som mennesker, og derfor ikke har kunnet falde til ro. Den nemme løsning er selvfølgelig at lukke dem i et andet rum for at få fred, men det kan jeg jo ikke få mig selv til at gøre. Hos os har vi hunde for at være sammen med dem. Det skal gæstehundene også have lov til.

Ingen kommentarer: