søndag den 1. juni 2008

Udstillingsweekend

I den her weekend har der været hele 3 udstillinger at vælge imellem. Der var en national DKK udstilling i Varde, Spidshundeklubbens 40 års jubilæums udstilling i Svendborg og en international udstilling i Neumünster (Tyskland).
Udstillingen i Varde var ikke så interessant, da Chavez allerede er Dansk Champion og jeg ikke forsøger at samle point til racevinder titlen.
I Spidshundeklubben mangler Chavez stadigvæk et klubcertifikat for at blive klubchampion, men jeg har aftalt med hans nye familie, at de skal opleve udstillingen i Bredsten (hvor de bor) og det kunne jo være sjovt, hvis han kunne blive klubchampion den dag.
Så var der den tyske udstilling tilbage. Chavez mangler et udenlandsk CACIB, men da han fik sit første CACIB i november 2007, så er det egentlig for tidligt at få det allerede nu. Alligevel meldte jeg Chavez til i Tyskland med den bagtanke, at hvis han fik CACIB dernede, så kunne han blive International Champion på en dansk udstilling senere :-)

Der var kun 4 buhunde tilmeldt i Neumünster. Udover Chavez var det to svenske hanhunde og en tyskejet unghundetæve som var importeret fra Norge. Dommeren lagde ud med at måle Chavez med et målebånd og sige "53 centimeter - det var godt nok højt". Mit tyske er ikke så godt, så jeg kunne ikke rigtig sige til han, at jeg syntes at han skulle finde en rigtig målepind. Heldigvis valgte han selv at hente målepinden og med den kunne han konstateret, at højden var i orden. Pyha, der åndede jeg godt nok lettet ud.
Det endte med, at Chavez blev BIR og fik sit CACIB, så nu må vi håbe, at det kan lade sig gøre at holde ham i ordentlig form, så han kan hente det sidste i Danmark i starten af 2009. (Selvom han måske deltager i Herning til Nordisk Vinder udstillingen, så forventer jeg ikke, at han kan hente et CACIB den dag. )
Det blev en lang og meget varm dag, men også en dejlig oplevelse, hvor vi fik snakket med en masse andre danskere med mange forskellige racer. Da den bedste gruppe 5 hund skulle findes i Stor Ring, var der ca. lige så mange danske hunde i ringen som der var tyske og der var en meget hyggelig stemning :-)

Søndag tog vi så til Svendborg for at være sammen med alle vores buhundevenner. En enkelt af Chavez´s hvalpe (Gaia) skulle udstilles i hvalpeklassen og kennel Gnipagrottan kom med to tæver, som kunne blive Danske Champions. Det blev også en rigtig hyggelig dag, hvor Arne´s yndlingsbuhund Kakan fik sit Certifikat (Emma fik sit om lørdagen) og Gaia fik særdeles lovende.
Men det sjoveste var nu at se hvor overrasket Niels blev over at se Arthur få certifikat og placere sig som 4. bedste unghund i Stor Ring.
Tillykke til alle de supergode buhunde og deres ejere :-)

Ingen kommentarer: