mandag den 21. juni 2010

Anti har fødselsdag

Så blev vores lille hund 6 år gammel. Det er ikke til at forstå, at der allerede er gået 6 år siden vi var i Jevnaker for at hente hende. Det er dælme godt, at buhunde er kendt for at leve længe, når tiden går så stærkt.

Hun har selvfølgelig fået en fødselsdagsgave. Den her gang var det aktivitetslegetøj. Det har vi godt nok en del af i forvejen, men Anti er lynhurtig til at regne dem ud, så de er ikke så spændende mere. De er desuden altid lånt ud til venner og familie :-)
Den her tingest hedder en Etobox og består af tre rum til godbidder og en række forskellige låg som enten skal løftes eller skubbes til en af siderne. Med boksen fulgte en vejledning til en måde man kunne teste hvordan hunden løste opgaven, og det lød så spændende at jeg var nødt til at prøve det. Boksen blev gjort klar og jeg fandt stopuret frem. Under 2 minutter senere havde Anti spist alle 3 godbidder......... Det var meningen, at man skulle lave testen 10 gange i træk for at måle, hvor hurtigt hunden lærte af sine erfaringer, men da Anti var nede på mellem 20 og 30 sekunder allerede 3. gang droppede jeg det. Man skulle også notere hvordan hunden løste opgaven og for Anti´s vedkommende brugte hun både poter, mund og snude til at fjerne lågene.

Noget af Anti´s succes skyldes selvfølgelig, at hun har prøvet så meget andet aktivitetslegetøj så hun har noget erfaring i hvad der virker på den slags. Men et af lågene var forsynet med et stykke snor, som hun skulle løfte låget i og det har hun ikke prøvet før. Det kostede kun tid i det første forsøg. Så havde hun regnet den ud og løftede bare låget, som om hun havde prøvet det tusindvis af gange.
Hun er altså en kvik hund :-)

Ingen kommentarer: