mandag den 29. december 2008

Evaluering af 2008

I starten af året skrev jeg de ting ned, som jeg ønskede at nå med hundene i 2008.
Nu er året snart gået og så er det tid til at kigge på, hvor meget vi har nået og hvilket mål vi skal have for 2009.

For Anti var målene:

1. Deltagelse i Rally prøver indtil hun rykkede op i Ekspert klassen.

  • Det blev til 3 prøver. Bredsten i april, Esbjerg og Sabro i maj. Så var målet
    nået.

2. Deltagelse i 5 agility konkurrencer.

  • Vi startede godt ud med en konkurrence i Egtved i februar og en konkurrence i Odder i april. Så blev det bare ikke rigtig til mere. Det gik slet ikke så godt, som jeg havde håbet og jeg måtte erkende, at der skulle en del træning til, før vi ville kunne gennemføre banerne fejlfrit. Det var specielt felter og slalom vi havde problemer med, og det er 2 ting, som hverken Anti eller jeg gider træne ret meget. Jeg droppede agilitytræningen og fik overtalt Arne til at starte med at løbe agility med Anti i 2009.

Jeg havde ikke sat nogen mål for Anti´s deltagelse på udstillinger, da hun kun bliver tilmeldt for hyggens skyld. Men her overraskede hun ved at hente et Certifikat på SPK´s juleudstilling. Det var en dejlig julegave :-)

For Chavez var målene mere udstillingsorienterede.

1. Deltagelse i 2 SPK udstillinger (og forhåbentlig få de sidste 2 klubcertifikater)

  • Vi endte faktisk med at deltage i 3 SPK udstillinger. I april fik Chavez et klubcertifikat i Voldum. Så spiste han alt for godt i sommermånederne, så hverken udstillingen i Bredsten i september eller udstillingen i Nyborg i december kastede noget af sig.

2. Deltagelse i 2 udstillinger i udlandet (og forhåbentlig få 2 udenlandske CACIB´er)

  • I Januar var vi i Gøteborg og det var lige ved at mislykkes, men heldigvis var den vindende hanhund blevet tilmeldt i en forkert klasse, så den blev diskvalificeret og Chavez fik sit CACIB. I maj var vi i Neumünster, hvor Chavez fik sit andet udenlandske CACIB.

3. Deltagelse i 2 rally prøver (og forhåbentlig rykke op i Viderekommende klasse)

  • Vi lagde fint ud i Esbjerg, hvor Chavez gjorde det rigtig godt og fik sin anden oprykker. Desværre lykkedes det ikke i Sabro. Der var for mange dejlige "damer" til, at Chavez kunne koncentrere sig om at arbejde. Derefter flyttede han fra os, så jeg ikke kunne holde træningen vedlige.

På grund af godt samarbejde med Kennel Buhunden (vi takker :-)) lykkedes det at samle 3 af Chavez´s hvalpe i Bredsten, så vi kunne stille en avlsklasse. Det betød, at Chavez endte året med at blive den anden-bedste avlshund i SPK. Så også han klarede sig godt på et punkt, som jeg slet ikke havde sat mål for.

Udover vores egne mål, så har vi også kunnet glæde os over, at Anti´s og Chavez´s hvalpe har klaret sig godt i løbet af 2008. Mange af hvalpene er blevet udstillet med fine resultater og flere af dem er blevet øjenlyst og HD-fotograferet uden at der er fundet tegn på alvorlige sygdomme.

Derudover har vi tilbragt mange gode timer sammen med dejlige mennesker, så for os har 2008 været et rigtig godt hundeår. Forhåbentlig bliver 2009 lige så godt.

Ingen kommentarer: